Барања за скенирање на пасоши за виза во Индија

Позадина

Ако поднесете барање за кое било од Индиски визи визи, минимум треба да го поставите пасошот за електронска Индија Виза преку Интернет (eVisa India) преку оваа веб-страница. Врската за поставување на вашиот пасош ви е достапна откако уплатата е успешно извршена и потврдена од наша страна. Дополнителни детали за тоа потребни се документи за разни видови Индија Виза се споменуваат тука. Овие документи се различни во зависност од видот на индиската виза што ја аплицирате.

За сите апликации поднесени овде на Индиска виза преку Интернет (eVisa Индија), потребни се само електронски копии од документите. Нема потреба од хартиени документи или физички документи за индиска виза преку Интернет. Овие документи можете да ги обезбедите на два начина. Првиот метод е да ги поставите овие документи преку Интернет на оваа веб-страница откако ќе се изврши уплатата. Безбедна врска е испратена по е-пошта за да ви овозможи да го вчитате документот. Втор метод е да ни испратите е-пошта, ако од која било причина, поставувањето на вашиот пасош не е успешно за вашата апликација India Visa преку Интернет. Покрај тоа, можете слободно да го испратите нашиот биро за помош на документот за пасош во кој било формат на датотека вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, PDF, JPG, PNG, GIF, SVG, TIFF или кој било друг формат на датотека.

Доколку не сте во можност да ја поставите копијата за скенирање на пасошот или фотографијата на вашиот пасош за апликација за виза Индија преку Интернет (eVisa India), тогаш контактирајте ја нашата канцеларија за помош со помош на Контактирајте нѐ форма.

Не е неопходно да направите скенирање на слика користејќи скенер уред за вашиот пасош, вие сте слободни да користите мобилен телефон, таблет, компјутер или професионален скенер или камера. Условот е дека вашиот пасош треба да биде читлив и чист.

Овој водич ќе ве прошета низ Барањата за пасош на Индија виза и Спецификациите за скенирање на пасошот на Индија. Без оглед на целта на визата, дали е тоа Индија еТуристичка Виза, Индија емедицинска виза or Индија за е-бизнис виза, сите овие апликации за индиска виза преку Интернет (eVisa India) бараат скенирање на копија од вашата страница за биодатоци за пасош.

Исполнување на барањата за виза за пасош во Индија

Овој водич ќе ви ги обезбеди сите упатства за исполнување на спецификациите за копирање на пасошите за вашата виза за Индија преку Интернет (eVisa India).

Дали моето име треба да одговара според мојот пасош за барањата за пасош во Индија во Индија?

Важните податоци за вашиот пасош мора да одговараат точно, ова не се однесува само на вашето име, туку важи и за овие полиња во пасошот:

 • Дадено име
 • Средно име
 • Податоци за раѓање
 • Пол
 • Место на раѓање
 • Место на издавање на пасош
 • Број на пасош
 • Датум на издавање на пасош
 • Датум на истекување на пасош

Дали ви е потребна копија за пасош за скенирање за апликација за индиска виза преку Интернет (eVisa India)?

Да, за сите типови апликација за индиска виза поднесени преку Интернет, потребна е копија за скенирање на пасош. Не е важно дали целта на посетата е рекреација, туризам, средба со семејство и пријатели или за деловна цел, пристигнување на конференција, водење тури, регрутирање работна сила или доаѓање на медицинска посета. Копија за скенирање на пасоши е задолжителен услов за сите индиски визи преку Интернет завршени со користење на објектот eVisa India.

Кој тип на копија за пасош е потребно за индиска виза преку Интернет (eVisa Индија)?

Копија за скенирање на пасоши треба да биде јасна, читлива и нејасна. Сите четири агли на вашиот пасош мора да бидат јасно видливи. Не смеете да го покривате пасошот со рацете. Сите детали за пасошот, вклучувајќи

 • Дадено име
 • Средно име
 • Податоци за раѓање
 • Пол
 • Место на раѓање
 • Место на издавање на пасош
 • Број на пасош
 • Датум на издавање на пасош
 • Датум на истекување на пасош
 • MRZ (Две ленти на дното на пасошот познати како магнетна читлива зона)
Службеникот за имиграција ќе провери дали деталите што сте ги пополниле за пријавување се совпаѓаат со она што е предвидено на пасошот.

Колкава е големината на скенирањето на пасошот на индиската виза?

Владата на Индија бара вашата копија за скенирање на пасоши да биде јасно видлива. Како упатство препорачуваме да бидат потребни 600 пиксели на 800 пиксели во висина и ширина.

Можете ли да објасните повеќе за барањата за скенирање на пасоши во Индија Виза?

Во пасошот има две зони:

 1. Зона за визуелна инспекција (ВИЗ): Ова го разгледуваат службениците за имиграција во канцелариите на Владата на Индија, службениците за гранични премини, службениците за контролен пункт за имиграција.
 2. Читање на машината во зоната (MRZ): Прочитано од читачи на пасоши, машини за време на влегување и излегување на аеродромот.

Спецификација на фотографии

Може ли да дојдам на мојот дипломатски пасош во Индија користејќи индиска виза преку Интернет (eVisa India)?

За жал, не можете да дојдете во Индија со дипломатски пасош користејќи ја мрежната инсталација eVisa India или Indian Visa. Треба да обезбедите обичен пасош за искористување на придобивките од електронската виза за Индија.

Дали е дозволено да се користи пасош за бегалци за виза во Индија со користење на Индија виза преку Интернет (eVisa India)?

Не, на пасошите за бегалци не им е дозволено да не можете да дојдете во Индија со дипломатски пасош користејќи ја услугата за електронски мрежи eVisa India или Indian Visa. Треба да обезбедите обичен пасош за искористување на придобивките од електронската виза за Индија.

Може ли да користам Патнички документ освен Обичен пасош за добивање виза за Индија преку Интернет (eVisa India)?

Не можете да користите итно издаден пасош кој важи само за 1 година за изгубен / украден пасош или бегалец, дипломатски, службен пасош. Само обичен пасош е дозволен за eVisa Индија објект на Владата на Индија за онлајн виза за Индија.

Дали треба да го скенирам првата или првата две страница од мојот пасош за Индија Виза преку Интернет (eVisa India)?

Може да го скенирате или првата или првата две страни, но само оваа страница со биографски детали што ја содржи вашата фотографија од лице, име, датум на раѓање, истекување на пасош и датум на издавање е исто така доволна.

Сите четири агли на вашиот пасош мора да бидат видливи за да се избегне одбивањето за вас апликацијата India Visa преку Интернет, за eVisa India India.

Првата страница што обично не е празна и честопати вели „Оваа страница е резервирана за официјални набудувања“ е по избор. Оваа страница обично има понизок квалитет на фотографија во аголот.

Дали е задолжително датотеката да биде од типот PDF, за мојата копија за пасош скенирање пред да испратите за индиска виза преку Интернет (eVisa India)?

Не, можете да ја поставите вашата пасошка фотографија во кој било формат на датотека, вклучувајќи PDF, PNG и JPG. Ако имате друг формат како TIFF, SVG, AI и така натаму, тогаш можете контактирајте ја нашата биро за помош и наведете го бројот на вашата апликација.

Дали е задолжително мојата копија за пасош за скенирање да биде од eChip пасош пред да се постави за индиска виза преку Интернет (eVisa India)?

Не, не е важно дали вашиот пасош е овозможен за eChip или не, можете да ја фотографирате страницата за вашата биографија за пасошите и да ја поставите. EChip пасошот е корисен на аеродромите за забрзување на пријавувањето и излегувањето на аеродромите. Нема корист од eChip пасошот за апликација Индија Виза преку Интернет (eVisa Индија).

Што треба да го внесам како мое место на раѓање во моето барање, дали треба да одговара на мојата копија за пасош за индиска виза преку Интернет (eVisa India)?

Забележете дека МОРА да го внесете вашето место на раѓање точно исто како и за вашиот пасош. Ако вашиот пасош има место на раѓање како Лондон, тогаш мора да го внесете Лондон во вашата апликација за пасош наместо предградие во Лондон и обратно.

Голем број на патници прават грешка во обидот да влезат во попрецизна локација на нивното место на раѓање, ова е всушност штетно за исходот од вашата апликација за виза Индија. Индиските службеници за имиграција назначени од Владата на Индија нема да бидат свесни за секое предградие / град во светот. Ве молиме внесете точно на истото место на раѓање како што е споменато во вашиот пасош. Дури и ако тоа место на раѓање сега исчезна или не постои или се спои со друг град или сега е познато по друго име, мора да го внесете точно истото место на раѓање како што е споменато во вашиот пасош за апликација Виза Индија преку Интернет (eVisa Индија).

Дали можам да фотографирам со пасошот користејќи го мојот мобилен телефон или камера за Индија Виза преку Интернет (eVisa India) да го поставам?

Да, можете да ја земете страницата за фотографија од биографија на вашиот пасош и да ја испратите или да ја испратите до е-пошта до нас.

Што ако немам корисен скенер, како можам да ја поставам мојата копија за скенирање на пасош за индиска виза преку Интернет (eVisa Индија)?

Можете да фотографирате со висок квалитет на пасошот. Не е задолжителен услов да имате копија за скенирање на пасош за вашата апликација Индија Виза преку Интернет, направена од професионалната машина за скенирање. Се додека сите детали за вашите пасоши се читливи и сите агли на страницата за пасошска биографија се видливи, тоа е прифатливо од вашиот мобилен телефон.

Што ако имам фотографија од мојот пасош, но не знам како да се конвертира во PDF за индиска виза преку Интернет (eVisa India)?

Ако имате фотографија од вашиот пасош направена од iPhone или Android телефон, тогаш можете да ни испратите е-пошта ако датотеката е преголема за испраќање. Ниту еден услов за скенирање на пасоши не треба да биде во PDF формат.

Дали има минимална големина за моето скенирање на пасош што е потребно за апликација за индиска виза преку Интернет (eVisa India)?

Не постои минимум услов за вашата копија за скенирање на пасош за поддршка за апликација за виза за Индија преку Интернет (eVisa Индија).

Дали има максимална големина за моето скенирање на пасош што е потребно за апликација за индиска виза преку Интернет (eVisa India)?

Нема копирање за максимална големина за скенирање на пасош за поддршка за апликација за виза за Индија преку Интернет (eVisa India).

Како ја испраќате вашата копија за Пасош скенирање за апликација Индија Виза преку Интернет (eVisa Индија)?

Откако ќе одговорите на прашањата за вашата апликација за виза Индија и ви уплатиле, нашиот систем ќе ви испрати линк за да испратите копија за скенирање на пасош. Можете да кликнете на копчето „Прелистување“ и да ја поставите копијата за скенирање на пасошот од вашиот телефон или лаптоп / компјутер за вашата апликација Индија Виза преку Интернет (eVisa India).

Која треба да биде големината Копија копија за пасош за апликација за индиска виза?

Ако планирате да ја испратите датотеката на оваа веб-страница, од стандардната големина дозволена за копија за скенирање на пасоши за апликација преку Интернет виза за Индија Индија (eVisa Индија) е 1 Mb (Еден мегабајт).

Во случај вашата копија да скенира пасош, всушност е поголема од 1 Mb, тогаш од вас се бара да го испратите истото до нашата канцеларија за помош со помош на Контакт форма.

Дали треба да посетам професионалец за Скенирање копија на мојот пасош за индиска виза преку Интернет (eVisa Индија)?

Не, не треба да посетувате професионален скенер, стационарно место или установа за вашата апликација преку Интернет виза за Индија (eVisa India), нашата биро за помош може соодветно да ја измени копијата за скенирање на пасошите и да советува дали ги исполнува барањата на службениците за имиграција. Ова е дополнителна придобивка од аплицирање за виза за Индија преку Интернет, наместо во хартија / конвенционален формат.

Како можам да проверам дали големината на мојата копија за скенирање на пасошот е помала од 1 Mb (мегабајт) пред да ја поставам на оваа веб-страница за индиска виза преку Интернет (eVisa Индија)?

За да ја проверите големината на пасошот кога користите компјутер, можете да кликнете со десното копче на сликата и да кликнете на Карактеристики.

Својства на фотографијата

Потоа, можете да ја проверите големината на вашиот компјутер од General Tab.

Својства на фотографијата - големина

Што ако мојот пасош истекува во рок од 6 месеци од денот на моето влегување, дали ги исполнува барањата за апликација за Интернет Виза преку Интернет (eVisa India)?

Не, можете да ја поднесете вашата апликација, но мора да ни дадете нов пасош. Може да ја задржиме вашата апликација во мирување додека сте побарале издавање нов пасош.

Вие нема да ја изгубите позицијата на дното. Владата на Индија бара вашиот пасош да важи 6 месеци од денот на влегување во Индија.

Што ако мојот пасош нема две празни страни, потребен е за апликација за индиска виза (eVisa India)?

Не, две празни страници не се услов за апликација за виза Индија преку Интернет (eVisa India). Од граничните службеници се потребни две празни страници да го запечатат влезот / излегувањето на аеродромот.
Сè уште можете да аплицирате за индиска виза преку Интернет (eVisa India) и паралелно да аплицирате за нов пасош.

Што ако мојот пасош истече и мојот eVisa Индија е сè уште валиден?

Ако вашата индиска виза издадена од Владата на Индија е сè уште валидна, тогаш сè уште можете да патувате по електронската индиска виза се додека имате, и стар пасош и нов пасош за време на патувањето. По избор, можете исто така да аплицирате за нова електронска виза за Индија, доколку службениците за имиграција во вашата земја не дозволуваат интернат.

Спецификација за скенирање на пасоши во Индија - Визуелен водич

Јасно и читливо копирање на пасош за скенирање, Обоени печати - Барања за пасош во Индија

Јасно и читливо

Обезбедете боја НЕ црно-бело - Потребно виза за пасош во Индија

Обоен принт

Обезбедете боја НЕ Моно боја - Барање за пасош во Индија за виза

Нема монотони бои

Обезбедете јасна НЕ валкана или замаглена слика - Потребна виза за пасош во Индија

Не размачкана

Обезбедете јасна НЕ бучна слика - Потребна виза за пасош во Индија

Јасен пасош

Обезбедете висококвалитетно НЕ Низок квалитет на слика - Потребна виза за пасош во Индија

Висококвалитетен

Обезбедете јасна НЕ замаглена слика - Потребна виза за пасош во Индија

Без заматување

Обезбедете Добра контраст НЕ Темна слика - Барање за пасош во Индија за Виза

Добар контраст

Обезбедете дури и контраст НЕ премногу светло - Барачи за пасоши од Индија за Виза

Не премногу лесен

Обезбедете пејзаж НЕ Портрет, погрешна ориентација - Потребна виза за пасош во Индија

Поглед на пејзаж

Обезбедете јасен MRZ (две ленти на дното отсечени) - Потребна виза за пасош во Индија

MRZ видлив

Обезбедете ги усогласените слики НЕ искривени - Потребна виза за пасош во Индија

Не искривена

Премногу лесна слика за пасош - Потребна виза за пасош во Индија

Одбие премногу лесен

Блесок на пасош - Потребна виза за пасош во Индија

Нема блиц

Сликата за пасош е премала - Потребна виза за пасош во Индија

Премногу мал

Сликата за пасош е премногу нејасна - Барање за патна виза во Индија

Заматен пасош

Прифатлива слика - Потребна виза за пасош во Индија

Прифатлива слика

Барања за скенирање на пасоши во Индија за виза во Индија - Комплетен водич

 • Важно: НЕ сечете фотографија од пасош и не поставувајте ја како ваша фотографија за лице. Поставете друга фотографија од вашето лице.
 • Сликата за пасош што ја давате за вашата апликација за виза во Индија треба да биде јасна.
 • Квалитетот на тонот на пасошот треба да биде континуиран.
 • Сликата на вашиот пасош кој е премногу мрачен нема да биде прифатен за индиска апликација за виза.
 • Сликите кои се премногу лесни во споделувањето не се дозволени за Виза за Индија преку Интернет.
 • Валкани слики од вашиот пасош не се прифаќаат за Виза за Индија преку Интернет (eVisa India).
 • Апликацијата за виза за Индија, која започна преку Интернет, бара да обезбедите слика за пасош, во кој се видливи сите четири агли.
 • Треба да имате две празни страници во вашиот пасош. Две празни страници не се услов на индиската виза преку Интернет, туку персоналот за имиграција на аеродром кој треба да го запечати пасошот за влез и излез од и од вашата земја на потекло.
 • Вашиот пасош треба да важи 6 месеци од денот на влегување во Индија.
 • Податоците во вашата апликација преку Интернет Visa во Индија треба да одговараат на копија за скенирање на вашиот пасош, вклучувајќи средно име, податоци за раѓање, презиме / и точно според пасош.
 • Вашето место за пасош на раѓање и место на раѓање на апликација споменато во вашата апликација за индиска виза мора да одговара.
 • Може да имате различна фотографија за скенирање на пасоши фотографија на лицето од фотографијата на вашето лице што ја поставувате за вашата апликација за виза во Индија.
 • Може да испратите копија за скенирање на пасоши во кој било формат на датотека, вклучувајќи PDF, JPG, JPEG, TIFF, GIF, SVG.
 • Треба да избегнете трепкање на пасошот за вашата апликација за индиска виза.
 • Мора да имате јасно видлива зона за визуелна инспекција (VIZ) и магнетна читлива зона (MRZ), две ленти на долниот дел од страницата за биографија.
 • Испратете ја копијата за скенирање на пасоши во висока резолуција за вашата апликација за виза Индија.

Кликнете овде за да проверите Барања за фотографии во виза во Индија.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.