Комплетен водич за вакцини потребни за посетители на туристичка виза за Индија и деловни посетители на Индија

Вакцинации на индиски посетители

Апстракт

Индустријата за туризам врзана за Индија е доста важна и добро призната од страна на Владата на Индија. Оваа индустрија учествува со 6.6% од земјата Бруто домашен производ (БДП) приближно. Глобалното патување во Индија се очекува да се развие со нормално годишно темпо од 8% throughout во текот на следните децении донесе голем прилив на туристи во Индија. Тоа е со ова важно

Пристигнува апсолутен број туристи и деловни посетители Индиска виза се прошири на 15 милиони. Околу 8% од посетителите пристигнуваат во Индија бараат клинички преглед за време или по нивното патување во Индија; примарните определби се заболувања што можат да се спречат со антитела. Индиските туристи можат да бидат претставени на различни неодоливи болести; вода-пренесени, поврзани со вода и зоонозни болести може да бидат увезени во Индија каде што инфекцијата не е ендемична.

Светската здравствена организација (СЗО) потенцира дека секој светски посетител на Индија во Индија треба да има соодветно знаење за рутинските инокулации. Пропишаните инокулации за носителите на туристичка виза во Индија во Индија зависат од неколку параметри, како што е наведено од возраста на посетителот на индиската виза, историјата на вакцинирање, постојните заболувања, терминот, легитимните неопходности за посета на Индија, Вид на виза побара, посетител на склоности на Индија и времетраење на посетата на Индија. Посетителите на индиската виза треба да се советуваат со специјалист за медицина така што има соодветно време за исполнување на идеални планови за инокулација. Без оглед каде патува во Индија, треба да се знае за потенцијалното претставување на специфични патогени кои можат да предизвикаат екстремни заболувања или заболувања. Нема неизвесност дека имунизациите се намалени или избришани бројни инфекции кои предизвикаа смртни случаи или сериозно неспособни деца и возрасни само пред неколку години. Затоа, индиската влада бара од сите посетители во Индија без разлика дали доаѓаат на гледање или натаму Индиска деловна виза мора да ги преземе пропишаните антитела по план пред да го посетите Индија.

Глобалното патување во Индија стана прилично лесно со воведувањето електронски Индиска виза на Интернет (eVisa India) во текот на последната деценија, што е основа на финансиски значајната и брза развој на индустријата за патувања. Светскиот совет за патувања и туризам го откри тоа Индиската туристичка индустрија создаде двоцифрен придонес во економијата и и ’ја даде на Индија третата позиција во индустријата за патувања и туризам.

Индија е огромна Индиска медицинска виза туристичката индустрија се очекува да доживее раст со годишно темпо од 30%. Индиските туристи можат најчесто и најверојатно се засегнати од болести предизвикани од вода (трчање, ентерична треска, интензивен вирусен хепатитис), заболувања поврзани со вода (џунгла треска, денга, јапонски енцефалитис), зоонозни малидици (беснило) и увезени не-ендемични заболувања (жолта треска). Увозот на заболувања што можат да се спречат со антитела се смета за значајно прашање поврзано со патувањето. Инокулацијата за посетителите на индиската виза може да биде заштеда на живот и е основа за безбедност на благосостојбата за време на задоволство или службено патување во Индија.

СЗО подвлекува дека секој посетител на Индија треба да биде целосно информиран во врска со рутинските инокулации, кои варираат како што е наведено во возраста на посетителот на Индиската виза, историјата на вакцинација; постоечки заболувања, должина, легитимни потреби за дел во нации што се посетуваат, склоности на посетителите на Индија Виза и квалитети. Посетителот во Индија треба да се советува со лекарите во секој случај четири до шест недели пред да замине во Индија, така што ќе има доволно време за исполнување на идеалните планови за имунизација.

Индиската Visa Online (eVisa India) обично се испорачува за четири работни дена.

Рутински вакцини

Без оглед каде одите, Центарот за контрола на болести (ЦДЦ) пропишува наоѓање добро темпо на рутински имунизации пред да патувате во Индија. Бројни возрасни американски возрасни лица кои добиваат нормален клинички третман сега се присутни на овие снимки, кои вклучуваат сипаници-заушки-рубеола (ММР), пертусис од дифтерија-заклучена вилица, варичела (варичела) и имунизации за детска парализа. Имајте на ум дека секој поединец кој ќе добие антитело на бравата за заклучување треба исто така да добие спонзорски удар како часовник или порано во случај кога тоа лице ќе добие повреда на рани.

Центарот за контрола на болести (ЦДЦ) дополнително смета дека студениот вирус оваа сезона застрела едно од стандардните антитела што секое квалификувано возрасно лице треба да го добие пред патувањето во Индија.

СЗО ги препорачува овие вакцинации за патници во Индија (како и да се биде до сега со вакцини против сипаници, заушки и рубеола).

Порасна дифтерија и имунизација на заклучоци

Ова не е толку големо во случај да не се случило случај на посетителот во претходните 10 години. Симптомите се присутни како болка на местото на инфузија и треска.

Вакцина против хепатитис А.

Хепатитис А ќе биде оригинален, но сепак леклив заболување на црниот дроб, кој се шири преку исхрана и пијалок и преку контакт на кожа на кожа со загадена личност. Јадењето сурова, неизмиена или полу-зготвена храна, или пиење чешма или вода од бунар, ја зголемува вашата опасност од заразување со хепатитис А при минување низ специфични региони во светот.

Неколку нации - вклучувајќи ги Канада, Јапонија, Нов Зеланд, Австралија и западноевропските нации - се подобри во контролата и отстранувањето на хепатитис А. (ЦДЦ) препорачува да се инокулираат за хепатитис А доколку не се направат во нивната земја. Она што е сомнително е дека добивањето на оваа имунизација пред време на екскурзија во Индија бара значителна количина на рано известување. Даден е во две дози, одвоени половина година, така што ви требаат 180 дена за да бидете целосно имунизирани за хепатитис А.

Бидејќи ова антитело рутински им се дава на сите новородени во САД и другите развиени западни земји од 2005 година, релативно помладите носители на индиска туристичка виза од сега може да се вакцинираат против хепатитис А.

Вакцина против хепатитис Б.

Во моментов се смета дека е нормално за повеќето носители на индиски туристички визи. Оваа имунизација е дадена на тортура, на возраст од три месеци, а исто така и на шест месеци. Брз распоред е дополнително достапен како комбинирана инокулација со хепатитис А. Реакциите се исклучителни и нежни, нормално церебрална болка и треска агонија на местото на инфузија. Стапката на преживување е 95%.

Вакцина против колера

Колерата е уште една болест која се шири преку пријатна исхрана и вода. Микроскопските организми за колера се достапни низ цела Индија. Патувањето до одредени места во Индија подразбира презентација е поверојатно од другите, па без оглед дали сте во посета на територија за која епизодата е во тек, одлучува за вашата опасност од интеракција со холера микроскопски организми.

Пијте минерална вода, и избегнувајте вода од чешма во Индија. Тоа е невообичаена инфекција и специјалисти можат ефикасно да ја третираат, но сепак добивањето на антитела може да биде од фундаментално значење пред вашето излегување. Колерата предизвикува екстремно олабавување на цревата, што ги тера пациентите брзо да се исушат брзо. Во случај кога тие не можат брзо да дојдат на клинички третман, малициозната состојба може да биде смртоносна. Покрај овие редови, во случај да имате намера да посетите парче од Индија за кое има епизода на колера во тек или е оддалечена, оваа имунизација е апсолутна неопходност.

Вакцина против орална детска парализа (OPV)

Од јануари 2014 година, ова антитело е нарачана потреба за сите посетители на Индија виза кои ја посетуваат Индија од Авганистан, Етиопија, Израел, Кенија, Нигерија, Пакистан и Сомалија да добијат OPV приближно шест недели пред летот за Индија. OPV е поштетно за една година од датумот на нејзиното организирање. Овој список на нации оди покрај 3-те ендемични нации доделени од СЗО. Секој возрасен човек кој ја добил пропишаната вакцинација за дете, никогаш не добил поддржувач, бидејќи на возрасен човек треба да му се даде единечен дел од инактивирана имунизација за детска парализа. Сите деца треба да бидат ажурирани во нивните инокулации за детска парализа, и секој возрасен човек кој никогаш не го завршил основниот аранжман за вакцинирање треба да го стори тоа како таков пред да пристигне во Индија како турист.

Вакцина против тифус

Тифусна треска е опасно заболување. Тифус антитело е пропишано за сите носители на индиска туристичка виза во Индија, без оглед дали посетуваат само урбани региони. Оваа имунизација со еден удар нуди urance 70% уверување, останува важи две до три години. Таблетите дополнително се достапни за администрацијата на испразнет стомак три пати за да бидат ефективни. Во секој случај, инфузијата генерално е пропишана во тоа што има помалку реакции. Инјекциското антитело е пожелно преку орална имунизација кај бремени и имуни погодени лица.

Вакцина против варичела

Оваа имунизација сугерира за секој универзален посетител на Индија виза на возраст над 1 година. Се препорачува за оние кои немаат минато исполнето со евидентирана овчи сипаници или крвен тест што укажува на нечувствителност. Бројни лица кои прифаќаат дека никогаш немале сипаници покажуваат отпор кога се обидоа и не треба да се мачат со антителото. Антителото од варичела не треба да се дава на бремени или имунокомпромитирани лица. Антителото за варичела е исто така пропишано за носители на индиска туристичка виза (кои имаат намера да останат во Индија повеќе од 1 месец) или за оние со исклучителен ризик.

Јапонски енцефалитис вакцина

Оваа имунизација е пропишана за долги патувања (оние кои настојуваат да поминат повеќе од еден месец во Индија) Иматели на туристичка виза во Индија во рустикални региони или посетители на Виза од Индија, кои можат да учествуваат во широки незаштитени вежби за надворешни во зоните на земјата, особено во текот на ноќта, за пократки излети .

Постапката за инокулација треба да заврши во секој случај седум дена пред влегувањето во Индија за таа да биде ефективна. Најпознатите реакции се мигрена, мускулен мозок и агонија и деликатес на местото на инфузија. Не се препорачува за бремени дами и доилки.

Менингококна вакцина

Оваа имунизација се дава како осамена инфузија. Имунизацијата од четири удари им дава на две до три години заштита на туристите и посетителите кои се врзани за Индија.

Лек против маларија

Опасностите од маларија постојат низ целиот свет, главно во тропските и земјите во развој. Сите места и држави во Индија, со исклучок на оние во голем пораст, откриле случаи на цревна болест. Центарот за контрола на болести (ЦДЦ) смета дека сопствениците на туристички визи во Индија во Индија имаат умерена опасност од заразување на цревни заболувања.

Болеста се шири со помош на убод од комарец, така што преземањето на мерки за заштита е главно парче од оддржување на болеста. Покривањето на кожата, користењето на цврсти отпадоци на бубачки, користењето облека и апарати третирани со пермтрин и одмарање под комарец се чекори што можат да помогнат да се намали веројатноста за појава на маларија.

Нема антитело за спречување на маларијаКако и да е, посетителите на Виза од Индија можат да преземат решение непријателски кон маларијална медицина, отворајќи го патот до и за време на посетата на Индија. Можете да користите крем за кожа, противпожарни против комарци и мрежни комарци за да се заштитите од оваа болест.

Вакцина против беснило

Беснило е дивјачко вирусно заболување. На болест е невообичаена во Индија Посетители на визи, сепак опасноста се зголемува со продолжено и продолжено и секоја веројатност за контакт со животни. Антителото е предложено за сопствениците на туристичка виза во Индија, оние кои имаат намера да истражуваат на отворено.

Индија Посетители на визи кои се во голема опасност за каснувања од кучиња или лилјаци (ветеринари и ракувачи со суштества), посетители на оддалеченост од Индија во виза во Индија кои се вклучени во вежби што можат да ги доведат во директен контакт со животни. Децата се сметаат дека се со поголема опасност бидејќи генерално ќе играат со животни, може да добијат сериозно сериозни мембрани или може да не пријават каснувања.

Каснувањата од страна на beверот / кучето претставуваат повеќето случаи на беснило во Индија, додека грицкањата од жар, тигри, камили и индискиот цивет може дополнително да пренесат беснило. Секое суштество суштество или гребење треба да биде исчистено заедно со многу средства за чистење и вода, а специјалистите за благосостојба во близина треба да се постигнат брзо за разбирливо пост-презентирање третман дали поединецот е инокулиран против беснило. Вкупен аранжман пред воведувањето опфаќа 3 дози внесени во делтоидниот мускул деновите на нулта дена, седум дена, дваесет и еден ден и дваесет и осмиот ден.

МОЕ да добиете вакцини против беснило, ако е каснат или изгребано од куче во Индија.

Вакцина против жолта треска (YF)

Бројни нации имаат потреба од „автентикација во светот“ на инокулација или профилакса, обележана од клинички снабдувач за имунизација на YF за сопственици на туристичка виза во Индија од загаден регион. Индиските упатства за благосостојба може да побараат доказ за инокулација од жолта треска (YF) во случај кога таа се појавува од Африка или Јужна Америка или други територии на жолта треска (YF). Докази за инокулација ќе бидат потребни само во случај кога таа посетила нација во YF зона во рок од шест дена пред да влезе во Индија . Секое лице (освен бебиња до возраст од шест месеци), се појавува без одобрување или доказ ако посетила во рок од шест дена од влегувањето во Индија, или патувало низ расипана зона или се појавила на крстарење, што започнало од или да се контактира на кое било пристаниште во зона со опасност од пренесување на YF до триесет дена пред неговото појавување во Индија, освен ако таков брод е прочистен според методот пропишан од СЗО ќе биде одвоен до шест дена.

Имунизацијата на жолта треска (YF) мора да се контролира со одобрен фокус за инокулација на жолта треска (YF), што ќе му даде на сите вакцини комплетно одобрен меѓународен сертификат за вакцинација. Имунизацијата на YF не треба да се дава на оние на возраст помала од девет месеци, бремена, имунокомпромитирана или чувствителна на јајца. Исто така, не треба да се дава на оние со позадина обележана со тимусна инфекција или тимектомија. Не се препорачува имунизација или е потребно за носителите на туристички визи во Индија кои се појавуваат легитимно од Северна Америка, Европа, Австралија или други азиски земји.

Без оглед каде се патува во Индија, треба да се сфати дека презентацијата пред специфични микроорганизми може да предизвика сериозни болести. Нема несигурност дека антителата се намалиле или отстраниле бројни болести кои сериозно ги осакатиле децата и возрасните пред само неколку години. По овие линии, Носителите на туристичка виза во Индија мора да ги преземат пропишаните антитела по план пред да патуваат во Индија.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.