овластени влезни пристаништа во eVisa Индија

Можете да дојдете во Индија со 4 начини на патување: со авион, со воз, со автобус или со крстарење. Само 2 начина на влегување за Индија за виза преку Интернет (eVisa India) важат, со воздушен пат и со брод за крстарење.

Според правилата на индиската влада за eVisa India или Electronic India Visa, во моментов се дозволени само 2 начини на транспорт, ако аплицирате за India eTourist Visa или India eBusiness Visa или India eMedical Visa. Можете да дојдете и да влезете во Индија преку еден од следниве наведени подолу аеродром или пристаниште.

Ако имате повеќекратна влезна виза, ви е дозволено да доаѓате преку различни аеродроми или пристаништа. Не мора да пристигнувате во истата влезна порта за последователни посети.

Списокот на аеродроми и пристаништа ќе се ревидира на секои неколку месеци, затоа продолжете да ја проверувате оваа листа на оваа веб-страница и да ја обележите.

Овој список ќе биде ревидиран и ќе бидат додадени повеќе аеродроми и пристаништа во наредните месеци, според одлуката на Владата на Индија.

Сите оние кои патуваат во Индија со eVisa Индија, треба да влезат во земјата преку 28 назначени пристаништа за влез. Сепак, тие можат да излезат од кој било од овластените натписи за проверка на имиграција (ИЦП) во Индија.

Список на 28 овластени аеродроми за слетување и 5 пристаништа во Индија:

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Калкута
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Тиручирапали
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Вишахапатнам

Или овие назначени пристаништа:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

Сите што влегуваат во Индија преку кој било друг пристаниште од влезот, ќе се бара да аплицираат за стандардна виза во најблиската индиска амбасада или конзулат.

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).


Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.