овластени пристаништа на излезот eVisa Индија

Можете да дојдете во Индија со 4 начини на патување: со авион, со воз, со автобус или со крстарење. Додека важат само 2 режими на влез, со авион и со крстаречки брод, можете да излезете преку кој било од 4 режими на патување, но само преку назначени пристаништа за излез.

Според правилата на индиската влада за eVisa India или Electronic India Visa, под 4 начини на транспорт во моментов е дозволено да ја напуштат Индија на eVisa India, ако сте аплицирале за India eTourist Visa или India eBusiness Visa или India eMedical Visa. Можете да излезете од Индија преку едно од следниве споменати подолу аеродром или пристаниште.

Ако имате повеќекратна влезна виза, ви е дозволено да излезете преку различни аеродроми или пристаништа. Не мора да заминувате преку истото влезно пристаниште за последователни посети.

Списокот на аеродроми и пристаништа ќе се ревидира на секои неколку месеци, затоа продолжете да ја проверувате оваа листа на оваа веб-страница и да ја обележите.

Овој список ќе биде ревидиран и ќе бидат додадени повеќе аеродроми и пристаништа во наредните месеци, според одлуката на Владата на Индија.

Дозволено ви е влез во Индија на електронска Индија виза (eVisa India) со само две превозни средства, Ер и море. Сепак, може да ја напуштите / излезете од Индија на електронска Индија виза (eVisa India) со четири превозни средства, Ер (авион), Море, Railелезница и Автобус. Следните назначени точки за проверка на имиграцијата (ИЦП) се дозволени за излез од Индија. (34 аеродроми, контролни точки за имиграција на земја, 31 пристаниште, 5 железнички контролни точки).

Излези пристаништа

Аеродроми

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Сринагар
 • Сурат 
 • Тиручирапали
 • Тирупати
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Vijayawada
 • Вишахапатнам

Земјиште ИЦП

 • Патот Атари
 • Ахаура
 • Банабаса
 • Чанбрабанда
 • Далу
 • Дауки
 • Далаигат
 • Гаурифанта
 • Гојаданга
 • Харидаспор
 • Хили
 • Igaаигаон
 • Ogогбани
 • Каилашахар
 • Каримганг
 • Куаул
 • Лалголагат
 • Махадипур
 • Манкачар
 • Море
 • Мухуригат
 • Радикапур
 • Рагна
 • Ранигун
 • Раксаул
 • Рупаидиха
 • Сабајле
 • Сонули
 • Шримантапур
 • Сутарканди
 • Фулбари
 • Каварпучија
 • Зоринпури
 • Зокавтар

Пристаништа

 • Аланг
 • Беди Bunder
 • Бахнагар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Cochin
 • Cuddalore
 • Kakinada
 • Кандла
 • Калкута
 • Мандви
 • Пристаништето во Мормаго
 • Пристаниште Мумбаи
 • Нагапатин
 • Нахава Шева
 • Парадеп
 • Porbandar
 • Порт Блер
 • Tuticorin
 • Вишакапатнам
 • Нов мангалор
 • Визињам
 • Островот Агати и Миникој Лакшдвип УТ
 • Валарпадам
 • Mundra
 • Кришнапамат
 • Ubубри
 • Панду
 • Nagaon
 • Karimganj
 • Катупали

ICP на RAIL

 • Пост за проверка на железницата во Мунабао
 • Атари железничка проверка
 • Геде железнички и пост за проверка на патиштата
 • Проверка на станицата за железнички Харидаспур
 • Railелезнички контролен станица Читпур

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).


Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.