Најлесна виза за британските граѓани да дојдат во Индија е евизацијата за Индија (електронска индиска виза преку Интернет)

Индиска виза преку Интернет за британски граѓани

Кој е процесот за поднесување на апликација за индиска виза за британски граѓани?

Во минатото постоеше процес базиран на хартија за примена на индиска виза за граѓаните на Велика Британија. Ова сега е ревидирано за процес преку Интернет, за кој не се потребни формулари засновани на хартија за да бидат пополнети од страна на британските граѓани. Овој процес е достапен на оваа веб-страница https://www.www.india-visa-online.com. Владата на Индија им дозволува влез на британските граѓани заради видување, туризам, медицински посети, деловни состаноци, јога, семинари, работилници, продажба и трговија, волонтерска работа и други комерцијални потфати на овој нов режим на индиска еВиза. Граѓаните на Велика Британија сега можат да добијат виза и да плаќаат во нивната локална валута, британска фунта или која било од 135 валути во светот.

Британски / Велика Британија граѓани можат да добијат индиска виза преку Интернет на многу рационален начин. Процесот е да се пополни лесен за пополнување образец за апликација за индиска онлајн виза. Направете и плаќање преку Интернет. Се бараат дополнителни докази што се бараат, што исто така може да се испрати по е-пошта до нашата Индиска помошна маса за визи или да се постават преку Интернет на оваа веб-страница за Индиска виза.

Процес за британските граѓани да се здобијат со индиска виза преку Интернет

Дали британските граѓани треба да ја посетат индиската амбасада или да добијат печат на пасошот за добивање eVisa за Индија (индиска виза преку Интернет)?

Не, има нема потреба да ја посетите индиската амбасада во која било фаза. Исто така, таму нема услов да се добие печат на пасошот, или да имате интервју или курир, вашиот пасош. Граѓаните на Велика Британија треба да ја чуваат по електронска пошта копија од PDF на електронската индиска виза (eVisa India).

Дали граѓаните на Обединетото Кралство треба да го придружат пасошот или придружните документи?

Не постои услов граѓаните на Велика Британија да ја посетат индиската амбасада или индиската висока комисија или кои било други канцеларии на Владата на Индија. Граѓаните на Обединетото Кралство можат да ги постават придружните документи за Формуларот за апликација за индиска виза на оваа веб-страница или преку Интернет преку линк испратен до адресата на е-пошта на апликантите или преку испраќање документи назад до Водич за визи за Индија. Документите што ја поддржуваат апликацијата за индиска виза можат да се испраќаат по е-пошта или да се поставуваат во кој било формат на датотека, како PDF / PNG или JPG. Граѓаните на Велика Британија можат да проверат кои потребни се документи да ја поддржат нивната апликација за индиска виза. Најчесто потребни документи се Фотографија на лице Копија на скенирање на пасоши, обајцата може да се земат од вашиот мобилен телефон или фотоапарат и да се постави мека копија или да се испрати по е-пошта.

Дали британските граѓани можат да дојдат во Индија за деловни цели и да аплицираат за eVisa India на оваа веб-страница?

Да, британските граѓани можат да дојдат за деловни посети, како и туристичка и медицинска посета за електронската Виза за Индија (eVisa India Online).
Деловните патувања можат да бидат за која било цел, како што е опишано во Индиска деловна виза Индиска виза за бизнис патници.

Колку време е потребно за да се реши резултатот од Виза за граѓаните на Велика Британија?

Откако граѓаните на Обединетото Кралство ќе го пополнат Индискиот формулар за апликација за виза, вклучувајќи и документи за придружни апликации, како Британски пасош скенирајте копија и фотографија на лице, тогаш граѓаните на Велика Британија можат да очекуваат резултат на апликацијата за виза за Индија 3-4 работни дена. Во некои случаи, сепак, тоа може да трае до 7 работни дена.

Кои се привилегиите на електронската индиска виза (eVisa India) за граѓаните во Велика Британија и кои се ограничувањата или ограничувањата?

Предностите на индиската Виза Интернет добиени по електронски пат (eVisa India) се како што следува:

  • Индија за виза преку Интернет може да се набави до важење до 5 години.
  • Индиската Visa Online или eVisa Индија важи за повеќе записи.
  • eVisa India (Индиска Visa Online) може да се користи за континуиран влез до 180 дена (ова е особено за неколку националности како што се британски и американски граѓани, за други националности максималното времетраење на постојаниот престој во Индија е ограничено на 90 дена).
  • Оваа eVisa Индија (Индија Виза Интернет) важи на 28 аеродроми и 5 пристаништа за Влезни пристаништа во Индија за eVisa.
  • Оваа eVisa Индија (Индија Виза преку Интернет) дозволува влез во која било држава или територија на унија на Индија.

Ограничувања на Виза Индија преку Интернет (eVisa India) се:
Оваа eVisa India (Индија Visa Online) не важи за правење филмови, новинарство и работа во Индија. eVisa Индија, исто така, не дозволува сопственикот да посети кантонирање и заштитени области на Индија.

Кои се другите размислувања да бидат свесни за британските граѓани кои пристигнуваат од Индија на индиска туристичка виза или индиска деловна виза?

Не претерувај: Треба да бидете свесни дека треба да ги почитувате законите на земјата и да избегнувате престој. Во Индија има казна од 300 долари за преовладување до 90 дена. И до 500 долари парична казна за над останување до 2 години. Индиската влада исто така може да преземе правни мерки.

Може исто така да го обоите вашиот имиџ и може да ви биде тешко да се здобијат со виза за други земји со престој во Индија.

Земете отпечаток на индиската виза одобрување преку е-пошта: Иако не е потребно да имате хартиена копија на eVisa India (Индија Виза Интернет), но е побезбедно да се стори тоа затоа што телефонот може да биде оштетен или батеријата може да биде исцрпена и можеби нема да можете да ги обезбедите доказ за добивање електронска индиска виза (eVisa Индија). Отпечаток на хартија делува како секундарен доказ.

Пасош со 2 празни страници: Владата на Индија никогаш не ве прашува за пасош и само барајте само скенирање копија / фотографија на страницата со биодита од пасошот за време на процесот на апликација eVisa India (Indian Visa Online), така што не сме свесни за бројот на празни страници во вашиот пасош . Треба да имате две празни страници за да граничните службеници на Одделот за имиграција можат да стават печат за влез и излезен печат на вашиот пасош.

Валидност од 6 месеци за пасош: Вашиот пасош мора да важи 6 месеци од денот на влегување во Индија.

Како можат граѓаните на Велика Британија да го продолжат престојот во Индија?

Ако вашата eVisa India (индиска Visa Online) истекува, тогаш треба да ја обновите пред истекот. eVisa Индија само по себе не може да се продолжи но може да се примени нова eVisa India (индиска Visa Online) пред истекот на оригиналната.

Водич за визи за Индија е на ваша услуга да одговори и да ги адресира сите појаснувања и сомнежи што може да ги имате пред вашата посета на Индија. Разбираме дека патувањето треба да биде без стрес и да се воспостави процес за да им биде полесно на меѓународните патници да добиваат одговори на нивниот јазик. Ве молиме слободно контактирајте не за какви било прашања поврзани со патни совети.

Од вас се бара да бидете во тек со подобноста за барањата на вашата земја. Формулар за апликација за индиски визи може да се поднесе преку Интернет, овозможувајќи четири работни дена за патување или полетување.


Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.