Tugu terkenal di India anjeun kedah didatangan

India mangrupikeun bumi anu bhinéka sareng tempat sababaraha kaajaiban arsitéktur sareng sajarah.

Pamaréntah India parantos nyayogikeun metode modérn aplikasi Visa India Online. Ieu hartosna warta anu hadé pikeun anu ngalamar sabab anu datang ka India henteu diperyogikeun deui pikeun janjian pikeun kunjungan fisik ka Komisi Tinggi India atanapi Kedubes India di nagara anjeun.

Pamaréntah India ngamungkinkeun nganjang ka India ku panawaran kanggo Visa India online dina halaman wéb ieu pikeun sababaraha tujuan. Salaku conto niat anjeun pikeun indit ka India aya hubunganana sareng tujuan komérsial atanapi bisnis, maka anjeun ngagaduhan hak pikeun ngalamar Visa Usaha India Online (India Visa Online atanapi eVisa India pikeun Usaha). Upami anjeun ngarencanakeun badé angkat ka India salaku pangunjung médis ku alesan médis, dokter konsultasi atanapi pikeun operasi atanapi pikeun kaséhatan anjeun, Pamaréntah India parantos dilakukeun Visa Médis India Sadia online pikeun kabutuhan anjeun (India Visa Online atanapi eVisa India pikeun tujuan Médis). Wisata India Visa Online (India Visa Online atanapi eVisa India pikeun Wisata) tiasa dimangpaatkeun pikeun pendak sareng rerencangan, pendak sareng baraya di India, ngiringan kursus sapertos Yoga, atanapi pikeun ningali-ningali sareng pariwisata.

Taj Mahal

Taj Mahal

Struktur marmer bodas anu endah diwangun dina abad ka-17. Éta ditugaskeun ku Kaisar Mughal Shah Jahan pikeun pamajikanana Mumtaz Mahal. Tugu tempatna makam duanana Mumtaz sareng Shah Jahan. Taj Mahal disetél di sisi walungan Yamuna dina setting anu indah. Mangrupikeun campuran unsur-unsur arsitéktur anu béda tina gaya Mughal, Persia, Ottoman-Turki, sareng India.

Éntri ka kuburan dilarang tapi wisatawan diidinan leumpang ngurilingan lingkungan anu indah di Mahal. Taj Mahal mangrupikeun salah sahiji tina tujuh kaajaiban dunya.

Lokasi - Agra, Uttar Pradesh

Waktos - 6 AM - 6:30 PM (Ditutup dina Jumaah)

MACA DEUI:
Baca langkung seueur ngeunaan Taj Mahal sareng Agra di dieu.

Istana Mysore

Salah sahiji struktur anu paling spektakuler di India Kidul nyaéta Istana Mysore. Éta diwangun dina pangawasan Inggris. Éta diwangun dina gaya arsitektur Indo-Saracenic anu mangrupikeun gaya wangenan arsitéktur gaya Mughal-Indo. Istana ayeuna janten musium anu kabuka pikeun sadaya wisatawan. Salah sahiji struktur anu paling spektakuler di India Kidul nyaéta Istana Mysore. Éta diwangun dina pangawasan Inggris. Éta diwangun dina gaya arsitektur Indo-Saracenic anu mangrupikeun gaya wangenan arsitéktur gaya Mughal-Indo. Istana ayeuna janten musium anu kabuka pikeun sadaya wisatawan.

Lokasi - Mysore, Karnataka

Waktos - 10 AM - 5:30 PM, sadayana dinten dina saminggu. Acara Lampu sareng Sora - Senén dugi Sabtu - 7 Sonten - 7:40 XNUMX.

Sri Harmandir Sahab

Sri Harmandir Sahab

Sri Harmandir Sahab ogé kawéntar salaku Golden Temple mangrupikeun tempat kaagamaan suci para Sikh. Bait suci disetél dina éndah di peuntas Amritsar Sarovar anu suci anu janten walungan suci Sikhs. Kuil ieu mangrupikeun campuran tina arsitéktur gaya Hindu sareng Islam sareng mangrupikeun gedong dua tingkat dina bentuk kubah. Beulah luhur candi diwangun ku emas murni sareng bagian handapna nganggo marmer bodas. Lantai candi na didamel tina marmer bodas sareng tembok na dihias ku cet kembang sareng sato.

Lokasi - Amritsar, Punjab

Waktos - Dua puluh opat jam sapoé, sadayana dinten dina saminggu

Kuil Brihadishwar

Éta mangrupikeun salah sahiji tina tilu candi Chola janten bagian tina situs warisan dunya UNESCO. Kuil ieu diwangun ku Raja Raja Chola I dina abad ka-11. Kuil ieu ogé katelah Periya Kovil sareng didedikasikan pikeun Lord Shiva. Menara candi jangkungna 66 méter sareng diantara anu pangluhurna di dunya ..

Lokasi - Thanjavur, Tamil Nadu

Waktos - 6 AM - 12:30 PM, 4 PM - 8:30 PM, sadayana dinten dina saminggu

Kuil Bahai (Kuil Lotus)

Kuil Lotus

Kuil ieu ogé dikenal salaku Lotus Temple atanapi Kamal Mandir. Pangwangunan struktur teladan ieu dina bentuk teratai bodas réngsé di 1986. Kuil ieu mangrupikeun tempat kaagamaan pikeun jalma-jalma anu iman Bahai. Kuil ieu nyayogikeun rohangan pikeun pengunjung pikeun ngahubungi diri spiritualna kalayan pitulung tapa sareng solat. Ruang luar candi diwangun ku kebon héjo sareng salapan kolam renang anu ngagambarkeun.

Lokasi - Cirebon

Waktos - Musim Panas - 9 AM - 7 PM, Winters - 9:30 AM - 5:30 PM, Ditutup dinten Senén

Hawa mahal

Hawa mahal

Tugu lima tingkat diwangun dina abad ka-18 ku Maharaja Sawai Pratap Singh. Éta katelah istana angin atanapi angin ngahiliwir. Struktur na didamel tina batu pasir warna pink sareng beureum. Gaya arsitektur anu katingali dina tugu mangrupikeun campuran tina Islam, Mughal, sareng Rajput.

Lokasi - Jaipur, Rajasthan

Waktos - Musim Panas - 9 AM - 4:30, sadayana dinten dina saminggu

MACA DEUI:
Aya seueur deui wisata anu tiasa dipanggihan di Rajasthan.

Peringatan Victoria

Wangunan ieu didamel pikeun Ratu Victoria dina abad ka-20. Sakumna tugu didamel tina marmer bodas sareng spektakuler ditingali. Peringatan ieu ayeuna musium kabuka pikeun wisatawan pikeun ngajajah sareng kagum kana artefak sapertos patung, lukisan, sareng naskah. Daérah sakuriling musium mangrupikeun kebon tempat jalma bersantai terasrasakeun kaéndahan héjo.

Lokasi - Kolkata, Benggala Kulon

Waktos - Musim Panas - Museum - 11 AM - 5 PM, Taman - 6 AM - 5 PM

Qutub Minar

Tugu diwangun nalika pamaréntahan Qutub-ud-din-Aibak. Éta mangrupikeun struktur anu panjangna 240 méter anu ngagaduhan balkon dina unggal tingkatan. Menara na didamel tina batu pasir beureum sareng marmer. Tugu na diwangun ku gaya Indo-Islam. Struktur na aya di taman anu dikurilingan ku seueur monumen penting sanés anu diwangun sakitar waktos anu sami.

Tugu ogé dikenal salaku Menara Kemenangan sabab diwangun pikeun memperingati kameunangan Mohammad Ghori ka raja Rajput Prithviraj Chauhan.

Lokasi - Cirebon

Waktos - Buka sadaya dinten - 7 AM - 5 PM

Stupa Sanchi

Stupa Sanchi

Sanchi Stupa mangrupikeun monumen paling kuno di India sabab diwangun dina abad ka-3 ku raja Ashoka anu sohor pisan. Éta Stupa panggedéna di nagara éta sareng dikenal ogé salaku Stupa Ageung. Struktur na didamel tina batu.

Lokasi - Sanchi, Madhya Pradesh

Waktos - 6:30 - 6:30, sadaya dinten dina saminggu

Gerbang tina india

Salah sahiji tugu India anu kawilang anyar diwangun nalika kakawasaan Inggris. Éta disetél dina ujung Apollo Bunder di beulah kidul Kota Sukabumi. Sateuacan Raja George V ngadatangan India, gerbang gerbang diwangun pikeun ngabagéakeun anjeunna ka nagara éta.

Gerbang India panginten lieur sareng Gerbang India anu perenahna di Cianjur sareng teu ningali imah parlemén sareng présidén.

Lokasi - Mumbai, Maharashtra

Waktos - Buka sadaya waktos

MACA DEUI:
Aya seueur deui wisata anu tiasa dipanggihan di Kota Sukabumi.

Bénténg Beureum

Bénténg Beureum

Bénténg anu paling penting sareng terkenal di India diwangun nalika kakuasaan raja Mughal Shah Jahan taun 1648. Bénténg masif diwangun tina batu pasir beureum dina gaya arsitéktur Mughals. Benteng diwangun ku kebon, balkon, sareng ruang hiburan anu saé.

Dina mangsa pamaréntahan Mughal, disebatkeun bénténg éta dipapaés ku intan sareng batu mulia tapi dumasar kana waktosna nalika Raja-raja kaleungitan kabeungharan, aranjeunna henteu tiasa ngadukung kamegahan sapertos kitu. Unggal taun Perdana Menteri India nyarios ka bangsa dina Dinten Kamerdekaan ti Bénténg Beureum.

Lokasi - Cirebon

Waktos - 9:30 dugi ka 4:30, Ditutup dinten Senén

Charminar

Charminar diwangun ku Quli Qutb Shah dina abad ka-16 sareng namina leupas ditarjamahkeun jadi opat menara anu ngawangun titik kardinal struktur. Upami anjeun resep balanja, anjeun tiasa angkat ka Charminar Bazaar caket pikeun minuhan kahoyong mésér barang.

Lokasi - Hyderabad, Telangana

Waktos - Usum Panas - 9:30 AM-5:30 PM, sadayana dinten dina saminggu

Khajuraho

Khajuraho

Candi Khajuraho diwangun ku wangsa Chandela Rajput dina abad ka-12. Sakabéh struktur didamel tina batu pasir beureum. Kuil-kuil kasohor di antara umat Hindu sareng Jains. Sakumna daérah diwangun ku tilu kompleks sareng 85 candi.

Lokasi - Chhatarpur, Madhya Pradesh

Waktos - Musim Panas - 7 AM - 6 PM, sadayana dinten dina saminggu

Kuil Konark

Kuil ieu diwangun dina abad ka-13 sareng kasohor ogé dikenal salaku Pagoda Hideung. Éta didedikasikan pikeun déwa Surya. Bait suci kasohor ku arsitéktur anu rumit anu mimiti rébuan taun. Jaba candi mangrupikeun kaajaiban sabab strukturna mirip kareta sareng bagian jerona dipapaés ku mural sareng lukisan.

Lokasi - Konark, Odisha

Waktos - 6 AM- 8 PM, sadayana dinten dina saminggu


Warga nagara seueur kaasup Amérika Sarikat, Kanada, Perancis, Selandia Baru, Australia, Jérman, Swédia, Dénmark, Swiss, Itali, Singapura, karajaan Inggris, anu layak pikeun India Visa Online (eVisa India) kalebet ngadatangan pantai India dina visa wisata. Warga langkung ti 180 nagara kualitas pikeun Visa India Online (eVisa India) sakumaha per Kelayakan Visa India sareng nerapkeun Visa India Online anu ditawarkeun ku Pamaréntah India.

Upami anjeun ngagaduhan mamang atanapi meryogikeun bantosan pikeun perjalanan anjeun ka India atanapi Visa pikeun India (eVisa India), anjeun tiasa ngadaptar Visa India Online di dieu sareng upami anjeun peryogi peryogi bantosan atanapi meryogikeun klarifikasi naon waé anu anjeun kedah kontak Méja Pitulung Visa India pikeun ngadukung sareng pedoman.