Индија за виза за бизнис патници (е-бизнис Индиска виза)

Индија Виза Бизнис патници

Во минатото, добивањето индиска виза се покажа како предизвик за голем број посетители. Индиската деловна виза е потешко да добие одобрување од обичната туристичка виза во Индија (еТуристичка виза во Индија). Ова е поедноставено сега во директна две-минутна процедура преку Интернет со иновативна употреба на технологија, интеграција на плаќања и софтвер за заднини. Целиот процес сега е на Интернет, без да се бара патникот да го напушти својот дом или канцеларија.

Погледнете на оваа врска за пополнување на вашата апликација на Интернет.

Граѓаните од Соединети Држави, Обединето Кралство, Канда, Австралија и Франција се меѓу националностите што им е дозволено да го завршат овој процес преку Интернет.

Бројни туристи или деловни посетители немаат најгруба идеја дека индиската виза може да се примени целосно на Интернет без да посетите индиска амбасада или физичка канцеларија на индиската влада. Деловната виза за Индија исто така може да се примени на Интернет. Во минатото, апликантите за виза во Индија редовно ги посетуваа индиските владини канцеларии или канцелариите на индиската амбасада и минуваа бројни часови од денот држејќи се во редови, палејќи го своето драгоцено време.

Постојат нелегитимни веб-страници што продаваат India Visa, кои не се сигурни или не им наплаќаат премногу на клиентите. На некои од овие веб-страници им треба повеќе од еден час за да го пополните барањето за виза во Индија. Меѓутоа, на оваа веб-страница, доколку аплицирате за Официјална влада на Индија Бизнис виза или туристичка виза, целиот процес што треба да започне да се заврши е приближно 2-3 минути.

Можете да ја комплетирате индиската виза преку удобноста на вашиот компјутер дома или канцеларија. Софистицираните системи за во канцеларија го сменија начинот на кој им се доставуваат индиски визи на посетителите во Индија. Нашите системи за вон канцеларија се екстремно напредни со биометриски проверки, оптичко препознавање на карактерот и зона на магнетна читливост од пасошите осигурајте се дека нема да влезат човечки грешки во вашата апликација. Дури и ако сте направиле грешка при внесување неточен број на пасош, овој софистициран софтвер ја открива грешката од реалната слика на пасошот.

Едноставно мешање во знаци во име или презиме може да донесе отфрлање на апликацијата за индиска виза од страна на службениците за миграција. Една од суштинските предности на системите за само-заздравување и само-корекција засновани на софтвер и вештачка интелигенција, воспоставени во задниот дел на оваа веб-страница е грешка при рачни податоци воведена како резултат на внесување на човек од пасош, фотографија, визит-карта и избегнато што генерално предизвикува отфрлање на пријавата. Деловните патници во Индија на кои им е потребна деловна виза за Индија (е-бизнис Индија виза) не можат да си дозволат да го откажат или одложат своето важно патување заради мала небрежност.

Бизнис виза за Индија е достапна тука.

Причини за деловна посета на е-бизнис индиска виза

 • За продажба на некои стоки или услуги во Индија.
 • За набавка на стоки или услуги од Индија.
 • За присуство на технички состаноци, продажни состаноци и други деловни состаноци.
 • Да се ​​постави индустриски или деловен потфат.
 • За целите на спроведување на тури.
 • Да се ​​одржи предавање / те.
 • Да регрутира персонал и да вработи локален талент.
 • Овозможува учество на саеми, изложби и саеми.
 • Секој експерт и специјалист за комерцијален проект може да ја искористи оваа услуга.

Индиските службеници за имиграција имаат нула простор за грешки што се однесуваат на неусогласеност на деталите од патната исправа или пасошот. Според претходната историска анализа на податоците, околу 7% од кандидатите прават грешка во составувањето на основните детали, на пример, нивниот идентификациски број, датумот на истекување на визата, името, датумот на раѓање, презимето или нивното прво / средно име. Ова е многу стандардна статистика низ целата индустрија. Софтверот што се користи со позадината на нашата веб-страница гарантира дека нема да се случи таква грешка и пасошот да се чита и да се совпаѓа со влез на кандидати во формата за индиска виза.

Инвестициско одобрување за патувања во Индија, Индија или еТА за Индија им дозволува на жителите на сто и осумдесет нации да се впуштаат во Индија без да бараат физички чекор за идентификација. Овој нов вид одобрување се нарекува eVisa India (или електронска виза за Индија).

Индиска eVisa им овозможува на гостите да останат во Индија и до сто и осумдесет дена во земјата. Оваа индиска виза може да се искористи од следниве причини за забава, рекреација, турнеи, деловни посети или медицински третман.

Лицата кои аплицираат за eBusiness индиска виза (деловна виза за Индија) преку Интернет страници, не се обврзани да направат аранжман / состанок или физичка лична посета во Индиската Висока Комисија или канцеларијата во близина на Индиската Амбасада / Конзулатот.

Оваа индиска деловна виза не бара физички печат на визата. Апликантите можат да чуваат PDF или мека копија на „Индија виза“, испратена електронски преку е-пошта, на својот мобилен телефон, таблет или лаптоп или, пак, да чуваат физички принт пред да се качат во авион или крстарење.

Плаќање за плаќање виза за Индија за бизнис (eBusiness индиска виза)

Деловните патници можат да плаќаат за нивната виза за Индија во Индија користејќи чек, Дебитна картичка, кредитна картичка или сметка на PayPal.

Други видови на електронска виза за Индија, исто така достапни на Интернет, се е-туристичка виза, е-бизнис виза, е-медицинска виза, е-медицинскиАтпендент Виза, е-конференција виза од оваа веб-страница преку онлајн метод.

Задолжителните барања за добивање деловна виза за Индија се:

 1. Пасош кој важи 6 месеци од денот на првото пристигнување во Индија.
 2. Работна и валидна лична карта за е-пошта
 3. Дебитна картичка или кредитна картичка или сметка на PayPal

Потребни документи за индиска виза за бизнис (eBusiness индиска виза)

Од кандидатите им се додава дополнително или да испраќаат или испраќаат е-пошта до фотографијата на лицето и фотографијата за пасош, овие фотографии можат да бидат скенирани или направени од мобилен телефон.

Погледнете ја потребната документација за индиската виза.

Откако успешно ќе се изврши исплатата од страна на апликантите во однос на нивната деловна виза за Индија, на нив ќе им биде испратена линк преку е-пошта за да ги испратат прилозите. Забележете дека можете исто така да испратите е-пошта, доколку не сте во можност да испратите додатоци; оваа врска е испратена само откако е направена успешна исплата во врска со вашата апликација.

Прилозите можат да бидат со кој било формат, како што се JPG, PNG или PDF. Има ограничување на големината ако е поставено на оваа веб-страница.

Деловната виза за Индија се издава вообичаено од четири до седум работни дена. Од деловните патници ќе биде побарано да обезбедат своја визит-карта или потпис за е-пошта. Покрај тоа, деловните посетители треба да ја имаат својата веб-адреса и адресата на веб-страницата на индиската организација што ја посетуваат на располагање со нив. Индија виза за деловни патници е многу поедноставена и едноставна со доаѓањето на електронски капацитети на оваа веб-страница. Стапката на одбивање е занемарлива.

Граѓани од сто и осумдесет земји сега може да ги искористи придобивките од пополнувањето на Интернет апликација за индиска виза за деловни цели, согласно статутот на индиската влада. Треба да се напомене дека туристичката виза не важи за службени патувања во Индија. Едно лице може да има и туристичка и деловна виза во исто време кога тие се меѓусебно ексклузивни. Деловно патување за да се бара индиска виза за бизнис. Визата за Индија ги ограничува активностите што можат да се извршат.

Осигурете се дека сте провериле подобност за вашата eVisa во Индија.

Граѓани на САД, Граѓани на Обединетото Кралство, Канадски граѓани Француски граѓани може аплицирајте преку Интернет за Индија eVisa.

Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.