Подобност за виза во Индија

За да аплицираат за eVisa Индија, од апликантите се бара да имаат пасош валиден најмалку 6 месеци (почнувајќи од денот на влегување), е-пошта и да имаат валидна кредитна / дебитна картичка.

е-Виза може да се искористи најмногу три пати во а Календар година односно помеѓу јануари до декември.

е-Виза е нели за проширување, што не може да се конвертира и не е валидна за посета на заштитените / ограничуваните и кантонските области.

Апликантите од подобните земји / територии мора да аплицираат на Интернет минимум 7 дена пред датумот на пристигнување.

Меѓународните патници треба да имаат повратен билет или билет за патување наваму, со доволно пари да потрошат за време на неговиот / нејзиниот престој во Индија.

Граѓаните од следниве земји имаат право да аплицираат за eVisa Индија:

Сите квалификувани апликанти со валиден пасош можат да ја достават својата апликација овде.

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).


Ве молиме, поднесете барање за виза за Индија 4-7 дена пред вашиот лет.