Индиска виза за граѓани на САД

Барања за eVisa од САД

Индија eVisa од САД

Индиска виза преку Интернет за граѓани на Соединетите држави

Подобност за eVisa во Индија

 • Граѓаните на Соединетите држави можат аплицирајте за еВиза Индија
 • Соединетите држави беа член на лансирање на програмата Индија еВиза
 • Граѓаните на Соединетите држави уживаат во брз влез користејќи ја програмата eVisa во Индија

Други барања за еТА

Визата за Индија е достапна за граѓаните на Соединетите Држави / имателот на пасошот по електронски пат образец од 2014 година од Индиска влада. Оваа виза за Индија им овозможува на патниците од Соединетите држави и други земји да ја посетите Индија за краткорочен престој. Овие краткорочни престој се движат помеѓу 30, 90 и 180 дена по посета во зависност од целта на посетата. Постојат пет главни категории електронска виза за Индија (Индија еВиза) достапна за граѓаните на Соединетите држави. Категориите што им се достапни на граѓаните на Соединетите држави за посета на Индија според електронската регулатива „Индија виза“ или „еВиза Индија“ се за туристички цели, деловни посети или медицинска посета (и како пациент или како медицински придружник / медицинска сестра на пациентот) за посета на Индија.

Граѓаните на Соединетите држави кои ја посетуваат Индија за рекреација / разгледување / средба со пријатели / роднини / краткорочна програма за јога / краткорочни курсеви со времетраење од помалку од 6 месеци, сега можат да аплицираат за електронска виза за Индија за туристички цели, позната и како еТуристичка виза со или 1 месец (двоен влез), 1 година или 5 години валидност (повеќе влезови во Индија под две времетраење на визата).

Граѓаните на Соединетите држави можат да аплицираат за електронска индиска виза (Индија eVisa) преку Интернет на оваа веб-страница и можат да ја примат eVisa кон Индија преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за граѓаните на САД. Единствениот услов е да имате е-пошта, кредитна / дебитна картичка во една од 133 валути или PayPal. Електронската индиска виза (India eVisa) е официјален документ што дозволува влез и патување во Индија.

Граѓаните на Соединетите држави ќе ја добијат својата eVisa преку е-пошта, откако ќе го пополнат образецот за апликација преку Интернет со потребните информации и откако ќе биде потврдена исплатата преку Интернет, за кредитна картичка.

На граѓаните на Соединетите држави ќе им биде испратена линк до нивната е-пошта за која било потребни документи за поддршка на нивната апликација, како фотографија на лице или страница за био-податоци за пасоши, тие можат да бидат поставени или поставени на оваа веб-страница или да се испратат преку е-пошта на адресата за е-пошта на тимот за поддршка на клиенти.


Она што граѓаните на САД треба да аплицираат за електронска виза за Индија (Индија eVisa)

Услов за државјани на Соединетите држави е следново да го подготват за Индија eVisa:

 • Id на е-пошта
 • Кредитна / дебитна картичка или Paypal сметка
 • Обичен пасош кој важи 6 месеци

Колку време е потребно за граѓаните на Соединетите држави да пополнат образец преку Интернет

Интернет формуларот е прилично поедноставен, трае 1-2 минути за пополнување на онлајн формуларот за електронска Индија виза (Индија еВвиза). Откако ќе се изврши плаќањето, дополнителни детали што се бараат во зависност од видот на Виза може да се обезбедат преку е-пошта или подоцна да бидат поставени, исто така, ќе бидат потребни 2-3 минути за да се завршат.


Колку брзо граѓаните на Соединетите држави очекуваат да добијат електронска индиска виза (eVisa India)

Електронска виза за Индија е достапна најрано во 3-4 работни дена. Во одредени случаи, може да се обиде обид за брзање. Се препорачува да се примени Индија виза најмалку четири дена пред патувањето.

Откако електронската Виза Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Кои пристаништа можат државјаните на Соединетите држави да пристигнат на електронска виза за Индија (еВиса Индија)

Електронска виза за Индија е достапна најрано во 3-4 работни дена. Во одредени случаи, може да се обиде обид за брзање. Се препорачува да се аплицираат онлајн најмалку четири дена пред патувањето.


Што треба да сторат граѓаните на Соединетите држави по добивањето на електронска виза за Индија преку е-пошта (еВиса Индија)

Откако електронската Виза за Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Како изгледа е-виза за Индија за граѓаните на Соединетите држави?


Дали моите деца имаат потреба од електронска виза за Индија? Дали постои група Виза за Индија?

Да, на сите лица им е потребна виза за Индија, без оглед на нивната возраст, вклучувајќи новородени бебиња со свој посебен пасош. Не постои концепт за семејство или група визи за Индија, секоја индивидуа мора да аплицира за своја Индија апликација за виза.


Кога граѓаните на САД треба да аплицираат за виза во Индија?

Индија eVisa (Електронска виза во Индија) може да се примени во кое било време додека вашето патување е во следната 1 година.


Дали на граѓаните на САД им е потребна виза за Индија (еВиза Индија) ако доаѓаат со брод за крстарење?

Електронска виза за Индија е потребна ако доаѓа со крстарење. Сепак, од денес, eVisa Индија важи на следниве морски пристаништа ако пристигне со брод за крстарење:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

11 работи што треба да се направат и места каде се интересираат граѓаните на Соединетите држави

 • Езерото Пангонг, Ладак
 • Форт isаисалмер, isајзалмер
 • Гати кај Варанаси, Утар Прадеш
 • Стара Гоа, Гоа
 • Јама Масџид, Делхи
 • Стара Бомбај, Мумбаи
 • Златен храм, Амритсар
 • Амбер Форт, ipајпур
 • Храмот Махабоди, Бод Гаја
 • Храмови Хаџурахо, Чатаррпур
 • Градска палата, Удаипур

Амбасада на Соединетите Американски Држави во Delу Делхи

Адреса

Шантипат, Чанакијапури 110021 Newу Делхи Индија

телефон

+ 91-11-2419-8000

Факс

+ 91-11-2419-0017

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).