Индиска виза за британски граѓани

Барања за eVisa од Обединетото Кралство

Индија eVisa од Велика Британија

Индиска виза преку Интернет за британски граѓани

Подобност за eVisa во Индија

 • Британските граѓани можат аплицирајте за еВиза Индија
 • Велика Британија беше член на лансирање на програмата Индија еВиза
 • Британските граѓани уживаат во брз влез користејќи ја програмата India eVisa

Други барања за еТА

Визата за Индија е достапна за граѓаните / имателот на пасошите на Обединетото Кралство по електронски пат образец од 2014 година од Индиска влада. Оваа виза за Индија им овозможува на патниците од Велика Британија и други земји да ја посетите Индија за краткорочен престој. Овие краткорочни престој се движат помеѓу 30, 90 и 180 дена по посета во зависност од целта на посетата. Постојат пет главни категории електронска виза за Индија (Индија еВиза) достапна за граѓаните на Велика Британија. Категориите што им се достапни на британските граѓани за посета на Индија според електронските регулативи India Visa или eVisa India се за туристички цели, деловни посети или медицинска посета (и како пациент или како медицинска придружба / медицинска сестра на пациентот) за посета на Индија.

Британските граѓани кои ја посетуваат Индија за рекреација / разгледување / средба со пријатели / роднини / краткорочна програма за јога / краткорочни курсеви со времетраење од помалку од 6 месеци, сега можат да аплицираат за електронска виза за Индија за туристички цели, позната и како еТуристичка виза со или 1 месец (двоен влез), 1 година или 5 години валидност (повеќе влезови во Индија под две времетраење на визата).

Британските граѓани можат да аплицираат за електронска индиска виза (Индија eVisa) преку Интернет на оваа веб-страница и можат да ја примат eVisa до Индија преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за британските граѓани. Единствениот услов е да имате е-пошта, кредитна / дебитна картичка во една од 133 валути или PayPal. Електронската индиска виза (India eVisa) е официјален документ што дозволува влез и патување во Индија.

Британските граѓани ќе ја добијат својата е-виза преку е-пошта, откако ќе го пополнат образецот за апликација преку Интернет со потребните информации и откако ќе биде потврдена исплатата преку Интернет, за кредитна картичка.

На британските граѓани ќе им биде испратена линк до нивната е-пошта за која било потребни документи за поддршка на нивната апликација, како фотографија на лице или страница за био-податоци за пасоши, тие можат да бидат поставени или поставени на оваа веб-страница или да се испратат преку е-пошта на адресата за е-пошта на тимот за поддршка на клиенти.


Она што британските граѓани треба да аплицираат за електронска виза за Индија (Индија eVisa)

Услов за државјани на Соединетите држави е следново да го подготват за Индија eVisa:

 • Id на е-пошта
 • Кредитна / дебитна картичка или Paypal сметка
 • Обичен пасош кој важи 6 месеци

Колку време е потребно за британските граѓани да пополнат образец преку Интернет

Интернет формуларот е прилично поедноставен, трае 1-2 минути за пополнување на онлајн формуларот за електронска Индија виза (Индија еВвиза). Откако ќе се изврши плаќањето, дополнителни детали што се бараат во зависност од видот на Виза може да се обезбедат преку е-пошта или подоцна да бидат поставени, исто така, ќе бидат потребни 2-3 минути за да се завршат.


Колку долго британските граѓани можат да очекуваат да добијат електронска индиска виза (еВиза Индија)

Електронска виза за Индија е достапна најрано во 3-4 работни дена. Во одредени случаи, може да се обиде обид за брзање. Се препорачува да се примени Индија виза најмалку четири дена пред патувањето.

Откако електронската Виза Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Кои пристаништа можат британските државјани да пристигнат на електронска виза за Индија (eVisa India)

Електронска виза за Индија е достапна најрано во 3-4 работни дена. Во одредени случаи, може да се обиде обид за брзање. Се препорачува да се аплицираат онлајн најмалку четири дена пред патувањето.


Што треба да сторат британските граѓани по приемот на електронската виза за Индија преку е-пошта (eVisa India)

Откако електронската Виза за Индија (eVisa India) ќе биде доставена преку е-пошта, може да се зачува на вашиот телефон или да се отпечати на хартија и да се носи лично на аеродромот. Нема потреба да ја посетите амбасадата или индискиот конзулат.


Како изгледа е-виза за Индија за граѓаните на Велика Британија?


Дали моите деца имаат потреба од електронска виза за Индија? Дали постои група Виза за Индија?

Да, на сите лица им е потребна виза за Индија, без оглед на нивната возраст, вклучувајќи новородени бебиња со свој посебен пасош. Не постои концепт за семејство или група визи за Индија, секоја индивидуа мора да аплицира за своја Индија апликација за виза.


Кога британските граѓани треба да аплицираат за виза во Индија?

Индија eVisa (Електронска виза во Индија) може да се примени во кое било време додека вашето патување е во следната 1 година.


Дали на британските граѓани им е потребна виза за Индија (eVisa India) ако доаѓаат со брод за крстарење?

Електронска виза за Индија е потребна ако доаѓа со крстарење. Сепак, од денес, eVisa Индија важи на следниве морски пристаништа ако пристигне со брод за крстарење:

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

11 работи што треба да се направат и места каде се интересираат британските граѓани

 • Кесарија Ступа, Кесарија
 • Градска палата, ipајпур
 • Рани Ки Вав, Патан
 • Мобилен затвор, Порт Блер
 • Риџ, Шимла
 • Палатата Мисоре, Мисоре
 • Форт Гвалиор, Гвалиор
 • Викторија терминал (Шатрапати Шиваџи терминал), Мумбаи
 • Комплекс на храмови Лингараја, Курда
 • Ilaила Мубарак, Батинда
 • Чатрапати Шиваџи Махарај Васту Санграхалеј, Мумбаи

Висока комисија на Обединетото Кралство во Newу Делхи

Адреса

Шантипат Чанакиапури 110021 Newу Делхи Индија

телефон

+ 91-11-2419-2100

Факс

+ 91-11-2419-2491

Кликнете овде за да видите целосен список на аеродром и пристаниште кои се дозволени за влез на eVisa India (електронска Индија Виза).

Кликнете овде за да видите тука комплетниот список на точките за проверка на аеродромите, пристаништата и имиграцијата кои се дозволени за излез од eVisa Индија (електронска Виза Индија).