Индија и виза

Висини над 99.5% одобрени за помалку од 1 ден

Пријава за виза во Индија

Што е Индија eVisa (или индиска виза онлајн)

Владата на Индија започна електронско овластување за патување или еТА за Индија што им овозможува на граѓаните од 180 земји да патуваат во Индија без да се бара физичко печат на пасошот. Овој нов вид овластување се нарекува eVisa India (или електронска Виза за Индија).

Тоа е овој електронски Индија Виза онлајн што им овозможува на странските посетители да ја посетат Индија за пет главни цели, туризам / рекреација / краткорочни курсеви, деловни, медицински посети или конференции. Постојат повеќе под-категории под секој вид виза.

Сите странски патници се должни да одржат Индија во eVisa во Индија (Индија за виза преку Интернет) или редовна / хартиена виза пред влегувањето во земјата според Индиски власти за имиграција во владата.

Забележете дека патниците во Индија од овие 180 земји, кои имаат право да аплицираат за Индија Виза преку Интернет не се обврзани да ја посетуваат Индиската Амбасада или Индиската Висока Комисија заради добивање Виза во Индија. Ако припаѓате на подобна националност, тогаш можете да аплицирате за Индија Виза онлајн. Откако визата за Индија ќе се издаде во електронски формат, тогаш можете или да носите електронска копија на вашиот мобилен уред или печатена копија од оваа eVisa India (електронска виза за Индија). Службеникот за имиграција на границата ќе провери дали eVisa India е валидна во системот за засегнатиот пасош и лице.

Индискиот Visa метод на набавка или еВиза Индија е најпосакуваниот, обезбеден и доверлив метод за влез во Индија. Хартија или конвенционална виза за Индија не се смета за доверлив метод од страна на Владата на Индија. Како дополнителна корист за патниците, тие не треба да ја посетуваат локалната индиска амбасада / конзулат или Висока комисија за да обезбедат виза за Индија, бидејќи оваа виза може да се набави преку Интернет.


Видови на Индија eVisa

Постојат пет типа на високо ниво на eVisa во Индија (процес на апликација преку Интернет виза)

 • Од туристички причини, е-туристичката виза
 • Од деловни причини, е-бизнис виза
 • Од медицински причини, е-медицинската виза
 • Од причини за медицинска придружба, е-Медицинската придружна виза
 • Од конференциски причини, е-конференцијата Виза

Туристички визи може да се искористат за целите на туризмот, гледањето на видеата, посетувањето пријатели, посетители на роднини, краткорочната програма за јога, па дури и за еден месец неплатена волонтерска работа. Ако аплицирате за Индиска виза преку Интернет, имате право да го искористите тоа од опишаните причини.

Бизнис виза за Индија можат да ја користат апликантите за продажба / набавка или трговија, да присуствуваат на технички / деловни состаноци, да формираат индустриски / деловен потфат, да спроведуваат тури, да одржуваат предавања, да регрутираат работна сила, да учествуваат на изложби или деловни / трговски саеми, да дејствуваат како експерт / специјалист во врска со тековниот проект. Ако доаѓате за опишаните цели, тогаш имате право на ан Индија виза преку Интернет процес.


Што е потребно за да се добие Индија Виза преку Интернет или Индија eVisa

Ако се посветите на постапката за апликација за индиска виза, детално да го направите методот преку Интернет на оваа веб-страница, тогаш од вас се бара следново да биде квалификувано за овој процес:

 • Детали за вашиот пасош
 • Детали за вашата адреса
 • Валидна адреса за е-пошта
 • Плаќање преку Дебитна / кредитна картичка или PayPal
 • Да се ​​биде добар карактер и да нема криминална историја


Индија eVisa клучни точки

 • Можете да останете до 180 дена на 1 година Туристичка виза за Индија.
 • е-Виза Индија добиена од Интернет Visa процес на Интернет може да се користи повеќе пати во календарска година на пример од јануари до декември
 • Датум на истекување на визата за туристичка Индија од 30 дена, не се однесува на валидноста на престојот во Индија, туку на последниот датум на влегување во Индија.
 • Кандидати за квалификувани националности мора да аплицираат на Интернет најмалку 4 дена пред датумот на влегување.
 • Индиската eVisa или електронска Индија Виза преку Интернет е незаменлива, не може да се прошири и да не може да се откаже.
 • Електронската индиска виза преку Интернет или eVisa Индија не е легитимна за заштитени / ограничени или кантонски територии.
 • на пасошот мора да важи шест месеци од датумот на слетување во Индија.
 • Патниците од целиот свет треба да имаат билет за повратен лист или патнички патувач, со соодветни пари за да ги потрошат за време на неговиот / нејзиниот престој во Индија.
 • Од посетителите се бара постојано да пренесуваат дупликат од одобрената eVisa India овластување за време на нивниот престој во Индија.
 • Сите кандидати мора да имаат индивидуална идентификација, без оглед на нивната возраст.
 • Чуварите кои аплицираат за онлајн апликација Индиска виза мора да го исклучат своето дете (нив) во нивната апликација. Индиската виза ја бара секоја индивидуа одделно, не постои концепт на група Виза за Индија или семејна виза за Индија.
 • Во пасошот на апликантот во секој случај мора да има 2 јасни страници за миграција и имиграција и гранични експерти за печат на влез / излез од / од Индија. Ова прашање не ви е специјално поставено кога аплицирате за Индија виза преку Интернет, но треба да бидете внимателни на фактот дека вашиот пасош мора да има две празни страници.
 • Кандидатите кои поседуваат меѓународни патни исправи или дипломатски пасоши не можат да аплицираат за eVisa Индија. Процесот на апликација преку Интернет виза преку Интернет е само за обичниот сопственик на пасош. Носителот на патната исправа за бегалци, исто така, нема право да аплицира и индиската виза преку Интернет. Корисниците кои припаѓаат на оваа категорија мора да аплицираат за индиска виза преку локална амбасада или индиска висока комисија. Владата на Индија не дозволува таквите патни исправи да се квалификуваат за електронска виза според нејзината политика.


Процес на апликација за виза во Индија

Индија процес за апликација за виза за eVisa Индија е целосно на Интернет. Нема никаков услов да ја посетите индиската амбасада или индиската висока комисија или која било друга канцеларија на Владата на Индија. Целиот процес може да се заврши на оваа веб-страница.

Забележете дека пред да се издаде eVisa Индија или електронска индиска виза преку Интернет, можеби ќе ви бидат поставени дополнителни прашања во врска со семејниот однос, родителите и името на сопругата и ќе биде побарано да испратите копија од пасош за скенирање. Ако не можете да ги поставите овие или да одговорите на какви било прашања последователно, тогаш можете да контактирате со нас за поддршка и помош. Во случај да посетувате деловни цели, можеби ќе ви биде побарано да дадете препорака за индиска организација или компанија што се посетува.

Процесот на апликација за виза во Индија во просек трае неколку минути за да се заврши, доколку сте заглавени во кој било момент seekубезно побарајте помош од нашиот тим за поддршка и контактирајте не на оваа веб-страница со помош на формуларот за контакт.


Барања и упатства за пополнување на формулар за апликација за индиска виза

Формуларот за апликација за виза за Индија бара одговори на лични прашања, детали за пасош и детали за карактер. Откако ќе се изврши плаќањето, тогаш во зависност од видот на визата за која се бара, ви се испраќа линк преку е-пошта со која се бара да испратите копија за скенирање на пасош. Копирање за скенирање на пасоши, исто така, може да се земе од вашиот мобилен телефон, а не нужно од скенерот. Потребна е и фотографија за лице.

Ако сте во посета за деловни цели, тогаш потребна визит-картичка или визит-карта е за индиска деловна виза. Во случај на медицинска виза во Индија, ќе биде побарано да дадете копија или фотографија од писмо од оваа болница или клиника каде е планирано лекувањето.

Не треба да ги испраќате документите веднаш, туку само по проценката на вашата апликација. Од вас се бара да ги пробате деталните барања на образецот за апликација. Ако имате какви било проблеми при испраќањето, тогаш можете да ја испратите е-пошта на нашата биро за помош.

Се бара да ги прочитате упатствата дадени за вашите услов за фотографирање на лице услов за скенирање на пасош за визата. Комплетно упатство за целата апликација е достапно на целосни барања за виза.

Аеродроми каде Индија Виза (eVisa Индија) важи за употреба

eVisa India (електронска Индија виза, која има исти привилегии како индиска виза) важи само на следниве назначени аеродроми и пристаништа за влез во Индија. Со други зборови, не сите аеродроми и пристаништа дозволуваат влез во Индија на eVisa Индија. Како патник, од вас е да бидете сигурни дека вашата рута дозволува употреба на оваа електронска Индија виза. Ако на пример, влегувате во Индија формираат копнена граница, тогаш оваа електронска виза за Индија (eVisa India) не е соодветна за вашето патување.

Аеродроми

Следните 28 аеродроми им овозможуваат на патниците да влезат во Индија на електронската виза Индија (еВиса Индија):

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Калкута
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Тиручирапали
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Вишахапатнам

Пристаништа

Во корист на патниците за крстарење со брод, Владата на Индија исто така им ја даде привилегијата на следните 5 најголеми индиски пристаништа кои ги исполнуваат условите за електронски сопственици на електронска виза Индија (eVisa India):

 • Мадрас
 • Cochin
 • Гоа
 • Mangalore
 • Мумбаи

Заминување од Индија на еВИЗА

Дозволено ви е влез во Индија на електронска Индија виза (eVisa India) со само две превозни средства, Ер и море. Сепак, може да ја напуштите / излезете од Индија на електронска Индија виза (eVisa India) со четири превозни средства, Ер (авион), Море, Railелезница и Автобус. Следните назначени точки за проверка на имиграцијата (ИЦП) се дозволени за излез од Индија. (34 аеродроми, контролни точки за имиграција на земја, 31 пристаниште, 5 железнички контролни точки).

Излези пристаништа

Аеродроми

 • Ахмедабад
 • Амритсар
 • Багдогра
 • Bengaluru
 • Бубанешвар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Чандигар
 • Cochin
 • Коимбаторе
 • Делхи
 • Гаја
 • Гоа
 • Guwahati
 • Хајдерабад
 • Џајпур
 • Канур
 • Калкута
 • Лакнау
 • Madurai
 • Mangalore
 • Мумбаи
 • Нагпур
 • Порт Блер
 • Пуна
 • Сринагар
 • Сурат 
 • Тиручирапали
 • Тирупати
 • Тривандрум
 • Варанаси
 • Vijayawada
 • Вишахапатнам

Земјиште ИЦП

 • Патот Атари
 • Ахаура
 • Банабаса
 • Чанбрабанда
 • Далу
 • Дауки
 • Далаигат
 • Гаурифанта
 • Гојаданга
 • Харидаспор
 • Хили
 • Igaаигаон
 • Ogогбани
 • Каилашахар
 • Каримганг
 • Куаул
 • Лалголагат
 • Махадипур
 • Манкачар
 • Море
 • Мухуригат
 • Радикапур
 • Рагна
 • Ранигун
 • Раксаул
 • Рупаидиха
 • Сабајле
 • Сонули
 • Шримантапур
 • Сутарканди
 • Фулбари
 • Каварпучија
 • Зоринпури
 • Зокавтар

Пристаништа

 • Аланг
 • Беди Bunder
 • Бахнагар
 • Calicut
 • Мадрас
 • Cochin
 • Cuddalore
 • Kakinada
 • Кандла
 • Калкута
 • Мандви
 • Пристаништето во Мормаго
 • Пристаниште Мумбаи
 • Нагапатин
 • Нахава Шева
 • Парадеп
 • Porbandar
 • Порт Блер
 • Tuticorin
 • Вишакапатнам
 • Нов мангалор
 • Визињам
 • Островот Агати и Миникој Лакшдвип УТ
 • Валарпадам
 • Mundra
 • Кришнапамат
 • Ubубри
 • Панду
 • Nagaon
 • Karimganj
 • Катупали

ICP на RAIL

 • Пост за проверка на железницата во Мунабао
 • Атари железничка проверка
 • Геде железнички и пост за проверка на патиштата
 • Проверка на станицата за железнички Харидаспур
 • Railелезнички контролен станица Читпур

земји со квалификувани eVisa

Граѓаните на државите наведени подолу имаат право на Интернет Виза Индија.


Потребни документи за кандидати за eVisa India

Од вас се бара да испратите само фотографија за лице и слика за био-страници за пасоши ако сте во посета за целите на рекреација / туризам / краткорочен курс. Доколку сте во посета на деловна, техничка средба, тогаш од претходните два документи треба да ги испратите и вашите е-пораки или визит-картичка. Од лекарите се бара да достават писмо од болницата.

Можете да фотографирате од вашиот телефон и да ги испратите документите. Врската за испраќање документи ви е доставена преку е-пошта од нашиот систем испратена на регистрираната идентификација за е-пошта, откако успешно ќе се изврши плаќањето. Можете да прочитате повеќе за потребни документи тука.

Ако не сте во можност да испратите документи поврзани со вашата eVisa India (електронска Индија Виза) од која било причина, можете исто така да ги испратите до е-пошта.


плаќање

Можете да извршите плаќање во која било од 132 валути и начини на плаќање, вклучувајќи методи на задолжување / кредит / проверка / плаќање. Забележете дека приемот е испратен на ИД за е-пошта даден во моментот на плаќање. Плаќањето се наплатува во УСД и се претвора во локална валута за вашата електронска апликација за виза Индија (eVisa Индија).

Ако не сте во можност да извршите плаќање за индиската eVisa (електронска Виза Индија), најверојатната причина е проблемот е тоа што оваа меѓународна трансакција е блокирана од вашата компанија за банка / кредитна / дебитна картичка. Ве молиме, повикајте го телефонскиот број на задната страна од вашата картичка и обидете се да направите уште еден обид за исплата, ова го решава проблемот во огромно мнозинство на случаи.


Дали Индија eVisa е печат на пасошот?

Службеникот за имиграција ќе бара само печатење во PDF / е-пошта и потврда дека eVisa во Индија е издадена на истиот пасош.

Индија eVisa повеќе не е печат на пасошот како конвенционалната Индија виза, но тоа е електронска копија издадена на апликантот преку е-пошта.

Во ноември 2014 година, индиската влада ја започна Индија eVisa / електронско патничко овластување (ETA) и ги активираше своите жители на повеќе од 164 квалификувани нации, вклучувајќи ги и лицата кои се квалификувани за виза при слетување. Рандоста беше дополнително проширена на 113 нации во август 2015 година ЕТА се издава за туристичката индустрија, посета на најблиски, краток медицински ресторативен третман и деловни посети. Планот беше преименуван во е-Туристичка виза (еТВ) на 15 април 2015 година. На 1 април 2017 година планот беше преименуван во е-Виза со три подкатегории: е-Туристичка виза, е-бизнис виза и е-медицинска виза.

Пријавување за е-Виза мора да се направи во секој случај, четири распоредни дена пред датумот на слетување. Посетителот eVisa е достапен 30 дена, 1 година и 5 години. 30 дена eVisa е дозволен за 30 дена и двоен влез. Континуиран престој на 1 година и 5 години На посетителот / туристичката eVisa е дозволен 90 дена и повеќе записи. Бизнис eVisa важи 1 година и му се дозволени повеќекратни записи.


Видови визи


Индиска влада не бара физичка посета на индиската амбасада или индискиот конзулат за издавање на еВиза во Индија. Оваа веб-страница им овозможува на корисниците да обезбедат информации потребни за издавање на електронска виза за Индија (Индија еВиза). На оваа веб-страница, корисникот треба да ја избере целта на своето патување и времетраењето во случај на туристичка виза. Три времетраење на Индија виза се можни за туристички цели, како што е дозволено со Владата на Индија со користење на методот на веб-страница, 30 ден, 1 година и 5 години.

Деловните патници мора да забележат дека им е издадена 1-годишна е-деловна виза за Индија (Индија еВиза) дури и ако треба да влезат за неколку дена на деловен состанок. Ова им овозможува на деловните корисници да не бараат друга India eVisa за какви било последователни посети во следните 12 месеци. Пред да се издадат патници за виза за Индија, од нив ќе бидат побарани детали за компанијата, организацијата, институцијата што ги посетуваат во Индија и нивната сопствена организација / компанија / институција во нивната матична земја. Електронска деловна виза во Индија (Индија еВиза или еБизнис виза Индија) не може да се користи за рекреативни цели. На Владата на Индија го одделува аспектот за рекреација / разгледување на посетата на патниците од деловната природа на посетата на Индија. Електронската виза за Индија издадена за деловна активност е различна од Туристичката виза издадена преку Интернет преку методот на веб-страница.

Патникот може да ја задржи визната Индија за туризам и Индија виза за бизнис во исто време затоа што тие се за меѓусебно ексклузивни цели. Сепак, само една виза за Индија за бизнис и една виза за Индија за туризам е дозволена во еден момент на еден пасош. Повеќекратна туристичка виза за Индија или повеќекратна деловна виза за Индија не е дозволена на еден пасош.

Во ноември 2014 година, индиската влада ја започна Индија eVisa / електронско патничко овластување (ETA) и ги активираше своите жители на повеќе од 164 квалификувани нации, вклучувајќи ги и лицата кои се квалификувани за виза при слетување. Рандоста беше дополнително проширена на 113 нации во август 2015 година ЕТА се издава за туристичката индустрија, посета на најблиски, краток медицински ресторативен третман и деловни посети. Планот беше преименуван во е-Туристичка виза (еТВ) на 15 април 2015 година. На 1 април 2017 година планот беше преименуван во е-Виза со три подкатегории: е-Туристичка виза, е-бизнис виза и е-медицинска виза.

Методот на веб-страница за пополнување електронска Виза Индија (eVisa India) се смета за посигурен, сигурен, безбеден и забрзан и се смета за побезбеден за корисниците од Владата на Индија.

Сепак, бројот на категории дозволени од страна на Владата за Индија виза на веб-страницата / електронскиот метод за Индија виза се со ограничени цели, вклучувајќи го и следново.

Туристичка виза за Индија

Бизнис виза за Индија

Белешка: Бизнис виза ви овозможува да присуствувате на повеќе типови деловни саеми, индустриски состаноци, деловни симпозиуми, семинари на саеми и деловни конференции. Виза за конференција не е потребна, освен ако Владата на Индија не го организираше настанот.

Медицинска виза за Индија

Виза за медицинска придружба за Индија

Владата на Индија на тој начин обезбеди лесен за употреба метод за електронска примена на Виза Индија (Индија еВИЗА) за трите главни категории на патници кои користат метод на онлајн веб-страница, деловни патници, туристи и медицински патници преку едноставна онлајн образец.


Придобивки од примена на Интернет

ДАЛИ МНОГУ НАЈВИДНИТЕ ПРИРОДНИЦИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НА ВАШАТА ИНДИЈА Е-ВИЗА ИНТЕЛНЕ

Услуги Амбасадата онлајн
24/365 Интернет апликација.
Нема временски рок.
Ревизија на апликацијата и корекција од експерти за визи пред да се достават до Министерството за внатрешни работи на Индија.
Поедноставен процес на аплицирање.
Корекција на исчезнати или неточни информации.
Заштита на приватност и безбедна форма.
Верификација и валидација на дополнителни потребни информации.
Поддршка и помош 24/7 по е-пошта.
Вашата одобрена индиска електронска виза испратена преку е-пошта во формат PDF.
Обнова на е-пошта на вашата eVisa во случај на загуба.
Наплата на услугата ако вашата eVisa е одбиена.
Нема дополнителни трошоци за трансакција во банка од 2.5%.